Keresés ebben a blogban

2013. június 6., csütörtök

Recept: Mascarponés Répatorta (a legfinomabb répatorta recept!!! )

Répatortát először Angliában ettem. Érdekes élmény volt, nem is tudtam elképzelni, hogy milyen lehet ez. Aztán évek elteltével bejött Magyarországra is, közkedvelt lett és receptek százai keringtek a neten, hogy hogy lehet elkészíteni a legjobban ezt a finom süteményt. A legjobb receptet mégis egy kóstolás után kértem el egy magyar lánytól, aki a világ legfinomabb répatorta receptjét mutatta meg nekem (legalábbis szerintem és a kóstolóim szerint is :) ) Végre sikerült lencsevégre kapnom a sütimet, ami nehéz vállalkozás, mert mindig olyan hamar elfogy!


Elkészítése egyszerű! Vigyázat: Kicsik-nagyok kedvencévé válhat! :)

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 kiskanál só
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér 
  • 1 sütőpor
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1-1,5 bögre növényi olaj
  • 4 tojás
  • 3 bögre reszelt répa
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1-2 evőkanál narancslé a higításhoz, ha túl sűrű a tészta
  • ízlés szerint tehető még bele: reszelt citromhéj és /vagy narancshéj
A száraz összetevőket kimérjük és a nedves összetevőket külön-külön összekeverjük, majd robotgép segítségével a nedveshez hozzáadagoljuk 3 részletben a száraz összetevőket. A reszelt répát a végén keverjük bele. Ha túl sűrű a tészta lehet higítani egy kis narancslével. Kivajazott, kilisztezett formába (kör alakú tortaforma) tesszük és közepes lángon (8 fokozatú sütőben 4-es) kb. 40-60 percig sütjük.
Akkor jó, ha a tűpróbánál még kicsit nedves a tű, de már nem marad raja tészta.

Porcukorral összekevert Mascarponét teszünk a kihűlt tészta tetejére, oldalára (2-3 evőkanál porcukor, mascarpone és egy kis eredeti citromlé)

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!!!  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése